25. elokuuta 2011

meikkipohja-tutorial

Noniin, nyt olis taas pitkästä aikaa vähän meikkivinkkiasioita mulla kerrottavana! :) Kävin tänään hemmottelemassa (/rääkkäämässä) itseäni kosmetologilla, ja koska naama ei ole tällä hetkellä mitenkään maailman eniten näyttökelpoisena esim asukuvien merkissä, niin toteutan nyt tuon sivupalkin what's coming-listallanikin olleen meikkipohja-opastus-postauksen. Sopii aika hyvin miun päivän teemaan, sillä kosmetologin käsittelyn jäljiltä naamani ehkä tarvitsisikin pienoista meikkipohjaa, hehe! :D


Noniin. Aloitan ensin tietysti vähän esittelemällä, mitä meikkejä itse käytän pelkän meikkipohjan tekoon, ja tuossahan ne ylemmässä kuvassa somasti ovat esillä. Joku siellä nyt kauhistelee kuin hirveesti meikkiä käytän pelkän meikkipohjan tekoon, ja joku taas ihmettelee, että mitä helvettiä luomivärit tekevät tuossa kategoriassa, mutta se selviää sitten myöhemmin ;) Ennen meikkaamisen aloittamista puhdistin kasvoni, pyyhkäisin kasvovettä perään, ja laitoin mattapinnan jättävää Biothermin Pore reducer -seerumia, jonka annoin imeytyä hyvin.


Meikkaaminen alkoikin sitten pohjustuksella, ja koska nyt olin päättänyt käyttää meikkivoiteena Joe Blascon ultrapeittävää kiinteää meikkivoidetta, sipaisin meikinpohjustusvoiteeksi uutta rakkaustuotetta, Lancomen heleyttävää Eclat miracle primeria. Nykyään oon yleensä käyttäny nestemäistä meikkivoidetta, jonka pohjustukseksi en vois kuvitellakaan mitään heleyttäviä primereita, vaan niitten täytyy olla ehdottomasti niitä mattapinnan jättäviä. (Ja meikkivoiteen ku meikkivoiteen pohjustan siis aina, sillä silloin lopputulos on tasaisempi ja pitkäkestoisempi.) Nyt kuitenkin oon kokeillut useempaan otteeseen tuota Lancomen heleyttävää pohjustusta varovasti juuri kiinteän meikkivoiteen alla ja huomannut, että lopputulos on täydellinen. Lancomen primeri on ollut vertaansa vailla, joten sen ostan meikkipussiini pian :) Ylemmässä kuvassa siispä vähän näytettä siitä, kuin heleältä (hah, ja mun kohdalla valkoiselta :D) kasvot näyttää ton Lancomen sivelyn jälkeen.


Ja päästiinhän me varsinaisesti meikkaamaankin! Ylemmissä kuvissa on ekana vaiheena tuo meikkivoiteen levittäminen. Kiinteet meikkivoiteet kannattaa sivellä hyvällä meikkisienellä, kun taas nestemäiset on hyvä levittää siveltimellä, jolloin tulee tasaisempi ja ohuempi kerros kuin esim sormilla levittäessä. Meikkivoiteena mulla tuossa on se Joe Blascon meikkivoide, sävy Special lite olive 2. Ja kylläpä naama näyttää kalpealta ilman mitään varjostuksia ja korostuksia, kuten huomaatte tossa toisessa kuvassa! Siksipä seuraavaksi ruvetaan muotoilemaan kasvoja varjostuksilla ja korostuksilla.


Mulla ei ole talenttia tuohon paintilla piirtämiseen, mutta tuossa nyt on epämääräinen ohjeistus siitä, millä tavoin sipaisen 1. varjostuspuuteria (=itellä toimii aurinkopuuteri tässä hommassa), 2. poskipunaa sekä 3. korostuspuuteria. Eli varjostuspuuteri sipaistaan tuohon poskiluun alapuolelle alkaen tuolta korvasta, ja häivyttämällä suuta kohti. Poskipuna tulis puolestaan tuohon varjostuspuuterin yläpuolelle poskiluun korkeimpaan kohtaan, ja korostuspuuteri myös tuonne poskiluun korkeimmalle kohdalle, vähän poskipunan yläpuolelle.


Noille kuville todella saa nauraa (meillä oli muuten hirveen hauskaa noita kuvia ottaessa) :D! Yritän demonstroida, millä tavoin se varjostuspuuteri asettuu parhaiten hyvälle kohdalle. :D Kaikki varmaan tekeekin noin, mutta poskia sisäänpäin vetämällä varjostuspuuterin paikka löytyy helpoiten. Puuterisiveltimen kannattaa olla mahollisimman iso, ja tuon varjostuksen tulis ohentua ja häivyttäytyä (onko tuo edes sana? :D) suuta kohti. Lopputuloksen pitäisi olla melko huomaamaton.


Varjostuspuuterina käytän siispä tuota Oriflamen bronzing pearls -aurinkopuuteria sävyssä natural bronze. Varjostuspuuteria levittelen runsaasti myös ohimoille ja koko leukaan (varsinkin leukaperiin), mutta hyvin pienen sipaisun saavat aurinkopuuteria myös nenä ja otsa. Poskipunana toimii myöskin Oriflamen bronzing pearlsit sävyssä natural radiance, joissa ei ole oikeesti mitään muuta eroa noihin toisiin verrattuna kun nuo pinkit lisäykset. :D No, sulautuuvatpa ainakin hyvin toisiinsa, ja on niissä oikeestaan kyllä huomattava ero.


Kakkosvaihe olikin kasvojen muotoilussa se poskipunan levittäminen. Poskipuna heleyttää ja tuo väriä kasvoille, ja oikeestaan se herättää kasvot eloon, joten poskipunaa ei todella kannata karttaa meikatessa. :) Vielä vähän aikaa sitten käytin myös poskipunana tuota aurinkopuuteria, mutta laitoin sitä vain huomattavasti enemmän poskipäihin. Nyt vasta näin kesän lopussa oon löytäny uudelleen tuon roosan sävyn, sillä mennään nyt sitten syksyä kohden :D Poskipunaa laitellessa kannattaa hymyillä peilikuvalle, sillä silloin tulee esiin hyvin ne poskipäiden korkeimmat kohdat, ja väriä kannattaa laittaa taas isolla puuterisiveltimellä pyörivin liikkein.


Ja seuraavaksi sitten nuo luomivärit. Diorin Black out -duopaletin sekä Earth reflection -viiden värin luomiväripaletin valkoiset värit toimivat miulla korostus-/hohdevärinä. Oon meinannu ostaa Stokkalta joka kerta siellä käydessäni Guerlainin himoihanat puuterihelmet, jotka tuovat hohdetta kasvoille. (Sanotaankohan sitä myös catwalk-puuteriksi? ;)) Ne Guerlainin hohtopuuterihelmet on kuitenkin ollu sen verta tyyriit, että joka kerta purnukka on kauppaan jäänyt, mutta nyt kun seuraavan kerran Stokkalle eksyn, niin ihan takuuvarmasti ostan ne! :D


Mustavalkoisesta luomiväripaletista sipaisen valkoista sävyä poskiluun koskeimmalle kohdalle ja levittelen ja häivytän sen ihan sormin. Tuosta ruskeansävyisestä viiden värin paletista taas sipaisen luonnonvalkoista - ehkä vähemmän kimaltavaa ku tuo valkoinen - luomiväriä nenän varteen, amorinkaarelle sekä kulmaluihin. Kun oon aluksi häivyttäny ne sormilla, niin vielä viimeistelen tuolla puuterisiveltimellä, ettei lopputulos olisi bile :D


Ihan viimeisimpänä tuon kasvojen muotoiluvaiheen jälkeen sipaisen silmien alle Make Up Storen Cover all mix -peiteväritrion punertavaa väriä peittämään tummempia silmänalusia (tosin mulla ei oikeestaan koskaan ole sen suuremmin tummia silmänalusia, mutta ihan huvin vuoksi ja urheilun kannalta tulee tuokin vaihe tehtyä :D), ja nenänpieliin, otsalle ja leukaan tuputtelen ihan aavistuksen IsaDoran "läpinäkyvää" transparent-puuteria. Kesällä freesinä ja "tosi isona" meikkijuttuna oli, että kasvot saavat kiiltää, joten lopetin koko puuterin käytön, ja pian huomasin, etten sitä juuri lainkaan tarvitse. En nyt tarkota, että naama saa kiiltää rasvaisena ällötyksenä, vaan kuulaana ja heleänä! :) Puuteria lisään siispä nykyään vain aavistuksen T-alueelle ja nenänpieliin. Ja arvatkaa mitä! Sit ollaan vihdoin valmiita!!!! :D


Alimmassa kollaasissa tulee aika hyvin selville, miten erilaiset kasvot voivat olla varjostuksen ja korostuksen jälkeen, kun mitä ne olis pelkällä meikkivoiteella meikattuna. Ero ei ole missään nimessä mikään suuri, mutta kasvojen muotoilun onkin nimenomaan tarkoitus olla huomaamaton. Tollasilla pikkujutuilla saa tosiaan ihmeitä aikaan, ja varjostamalla, korostamalla ja heleyttämällä saa piiloon vaikka minkä baari-illan jälkeiset harmaudet ja sameudet kasvoilta! :) Sit vielä pitää niille anonyymeille, jotka varmaan tulisivat kommentoimaan että miten hitossa jaksan nähdä vaivaa ja käyttää aikaa noin moneen vaiheeseen, niin niille sanon, että aikaa tohon menee varmaankin vähemmän, mitä tän mun romaanipostauksen lukemiseen menee! ;)

Jee, vähän oli kiva tehdä meikkipostaus pitkästä aikaa! :) Mitähän mie seuraavaksi keksisin, kun nyt on kirjoiteltu meikkipohjasta ja smoky-eyen tekemisestä? Ideoita? :)

14 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Etkös enää käytäkään sitä Bare Mineralsin meikkipuuteria? Ostin sitä just ekaa kertaa ja oon in lööv (siihenkin:)!

Paljonko tuollaisella Diorin kvartetilla on hintaa? Siinä on tosi kivat värit.

Ihanat glitterkynnet by the way! :)

Henna kirjoitti...

Härregud miten kuulaalta siun iho näyttää! Mitä ikinä sille käytätkin haluan sitä samaa! :O :D

Ps. Otitko aikaa kuin kauan meni meikkaamiseen ;D?

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran täytyy kyllä ihmetellä, että miten hitossa jaksat nähdä noin paljon vaivaa ja aikaa pelkän meikkipohjan tekemiseen :D Sit toinen juttu mikä tulee esiin tän postauksen kuvista, ni sulle sopis tosi hyvin tollanen luonnollinen meikki. Ne luomivärisetit mitä käytät, vanhentaa sua ihan älyttömästi - siis huonolla tavalla. Eikä ne mun mielestä sovi päivämeikkiin, ne saa sun silmät ja koko olemuksen näyttämään aika raskaalta. Mitäs jos menisit nyt vähän aikaa ihan pelkän meikkipohjan ja ripsivärin voimalla? :)

Anniina kirjoitti...

Yhdyn edelliseen, siulle sopii tosi hyvin tälläinen "luonnollinen" meikki, ilman niitä raskaita luomivärejä! :o näytät nätimmältä näin! :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

Minna: No voitko kuvitella, miulla se bM alkaa olla ihan loppu!!! :D Olevinaan "tosi riittoisa", tai no olihan se oikeestaan siinä mielessä että kesti sen n.3 kk lähes päivittäisessä käytössä, mutta arvelin sen olevan vieläkin riittoisampi. :'D Muutenkin oon jo vähän liian vaalea sille bM:n sävylle, koska rusketus on lähtenyt pois ja itseruskettavatkin on loppu, niin siksikään en käyttäny sitä nyt. :)
Ääk nyt pistit pahan, mie en yhtään muista paljon tolla Diorin viiden värin paletilla oli hintaa! :D Tuon sain joululahjaksi, mutta muistaakseni Kicksissä ainakin paletilla on hintaa n.60-66 €. Voin olla todella väärässä, mut noin muistelisin! Sokoksesta en tiedä, mutta varmaan melko samoilla hinnoilla saa sieltä. Ja kiitti! :D Kynnet menee kyllä uusiks nyt tulevana sunnuntaina taas. :) Ihanaa, nimittäin oon ihan lopen kyllästynyt noihin kesäkynsiin!! :'DD

Henna: Hihhi, oon ihan varma että kuulaan ihoni takana oli juurikin tuo Lancomen Eclat miracle primeri/seerumi! :) Kuten tiiätkin, niin myös noissa Oriflamen puutereissa on ihanasti hohdetta. <3 Ja haha, ei tossa nyt niin kauaa edes mennyt kun en laittanut luomivärejä! ;)

Anonyymi: Arvelin että joku siellä kuitenkin tulee ihmettelemään, mutta usko pois, ei tossa todella mene kauaa kun sen on rutiininomaisesti ja nopeasti oppinut tekemään! :) Heh, omasta mielestäni mulle sopii kyllä hyvin tumma luomiväri ja just smoky-eye-silmämeikki (samoin monen muunkin mielestä), mutta en oo kyl kuullu ennen näyttäväni vanhalta luomiväreissä! :'D Noh, mukava kuitenkin kuulla, että tollanen naturelli meikki sopii siun mielestä miulle. :) Kun oon kerran ruvennu laittamaan noita luomivärejä päivämeikkiini mukaan, niin nyt miun on hirveen vaikee irrottautua niistä ku näytän omasta mielestäni ihan alastomalta ilman niitä ja oon tottunut niihin itse, joten en usko että tulen siirtymään pelkkään meikkipohjaan + ripsariin. Kiitos kommentistasi. :)

Anniina: Yhdyn edelliseen kommenttiini, tuskin tulee tapahtumaan ihan heti että luopuisin luomiväreistä. :) Mut kiitos. :]

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn edellisiin, paljon nätimpi olisit jos jättäisit nuo luomivärit pois! tekee silmistä aivan liian raskaat ja tunkkaiset.

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos kommentistasi, itse tykkään vaan niistä luomiväreistä jotenkin enemmän. :D Katotaan jos jonain laiskana päivänä jätän ne pois ;)

Anonyymi kirjoitti...

tummine silmämeikkinesi näytät vähän kanahaukalta ja nyt kun jätät pois niin näytät upealta nuorelta naiselta.

miraana

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: No johan nyt sataa mielipiteitä tosta silmämeikistä, eikä se ollut edes tän postauksen pointti! :D

Piija kirjoitti...

pöh, no miusta kyllä siulle sopii myös tuo tummempi silmämeikki, ja ymmärrän muutenkin et siinä on ''kotoisampi'' olo. Sit jos kaipaat kevyempää ni hyvin sopii tuo meikki myös ilman luomivärejä =) pakko oli tänne omaki mielipide tulla tunkemaan =D

Katariina kirjoitti...

Tää oli tosi hyödyllinen postaus, ainakin mä sain paljon hyviä vinkkejä! :)

Anna ja Anniina kirjoitti...

Tosi kivan tutoriaalin oot tehnyt! :) Ihan ajatuksen kanssa luin joka sanan ja sain ihan hyviä vinkkejäkin. Kiitos tästä! :)

Anniina

Elli kirjoitti...

Tosi kiva postaus! :) Mua kiinnostais kokeilla tuollaisia poskipunahelmiä tai vaihtoehtoisesti aurinkopuuterihelmiä, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Onko sulla kokemuksia muista merkeistä kuin noista oriflamen palleroista? Pysyvätkö ja levittyvätkö hyvin Joe Blascon päälle?

Hanna-Reetta kirjoitti...

Piija: Voi kiitti, ihana saada edes yks tuollainen kommentti noitten muitten jälkeen! :D <3

Katariina: Kiitos kovasti, tosi kiva juttu että edes jollekin oli tästä hyötyä. :)

Anniina: Kiva kuulla että sinäkin oot tykänny tästä postauksesta ja oot saanu vinkkejä. Ole hyvä vain, ja kiitti itelles! :)

Elli: Kiitos. :) Olen kokeillut myös Dermosilin joitain aurinkopuuterihelmiä äidiltä (en osaa verrata noita, sillä niitä kokeilin vaan kerran), ja lentokentällä kosmetiikkaneuvoja kokeili Guerlainin hohdepuuterihelmiä mulle, jotka olivat TAIVAALLISET! Muuta kokemusta ei ole muiden merkkien palleroista. Tuosta Oriflamesta mulla ei kyllä ole muuta ku pelkkää positiivista sanottavaa, oon ollu noiden palleroisten luottokäyttäjä lukioasjoisa asti, eli noin 3 vuotta vähintään. En vaihtaisi ikinä enää kiviposkipuniin, en ikinä! :) Ja levittyvät hyvin Joe Blascon päälle, ja pysyvät mielestäni aivan loistavasti. :)