29. tammikuuta 2012

talven ihonhoitoa

Tein aikaisemmin postauksen kahdesta uudesta kosteusvoiteestani ja vihjailinkin, että teen pian postausta kasvojen hoitamisesta talviaikaan vähän laajemminkin, kuin pelkästään kosteusvoiteiden muodossa. Tässäpä tämä sitten jo olisi!;)

Kasvojenhoito on miulle joka-aamuinen ja -iltainen rutiini, joka on itseasiassa samalla pienoinen varttitunnin hemmotteluhetki. On ihanaa pitkän päivän jälkeen pestä meikit huolellisesti pois ylellisillä puhdistusaineilla, sipaista kosteuttavaa kasvovettä perään, ja lopuksi vielä hieroa hyväntuoksuista kosteusvoidetta pitkään kasvoille. En ennen kiinnittänyt paljoakaan huomiota siihen, mitä voiteita käytän kesällä ja mitä talvella, mutta nyt olen vähän tuohonkin asiaan enemmän perehtynyt. Esittelen nyt tässä noin yleisesti tällä hetkellä käyttämiäni kasvojenhoitotuotteita, mutta samalla sitten kertoilen, mitkä ovat osoittautuneet ihan erityisen hyviksi näin talvella, ja mitkä ovat suosikit ympäri vuoden.

Ja voi ei, tässä ei suinkaan ole koko kasvotököttiarsenaalini - vain niitä käytetyimpiä :D


Aikaisemmin miulla on ollu käytössä Estee Lauderin ja Diorin putsarit, mutta nyt kun kohta viimeinenkin tippa Diorin kasvovettä on käytetty loppuun, ajattelin hetken aikaa käytellä kaapista löytyneitä vanhoja putsarivarastoja pois. Meikinpuhdistusaineena (niin silmä- kuin koko naaman pesuaineena) vuorottelevat tällä hetkellä bareMineralsin purifying facial cleaniser sekä RENin ultracalm cleanising milk. Heleyttävällä ja ihanan raikastavalla Lumenen radiant touch -sarjan puhdistusvoiteella pesen yleensä naaman vain aamuisin, illalla sitten on ollut käytössä "ylellisemmät" Diorit ja muut ;)

Tämänhetkiset putsarisuosikit:
Estee Lauder Perfectly Clean -puhdistusvoide
Lancome Baume Eclat -puhdistusöljy


Kasvovesi on kyllä ehoton niin aamulla kuin illalla kosteuttamaan ja palauttamaan ihon kosteustasapainon välittömästi kasvojen pesun ja hankauksen jälkeen. Tuossa onkin vielä pikkuinen tira Diorin hyvää sekaihon kasvovettä jäljellä, niinikään siihen Lumenen radiant touch -linjaan kuuluva kasvovesi, sekä Avonilta tilaamani mustapäitä poistava ja ennaltaehkäisevä (erittäin tuju) kasvovesi.


No sitä ihon kosteuttamista talvella ei voi varmaan liikaa ylistää, eikä kyllä tätä talven uutta kasvovoidesuosikkiani, Elizabeth Ardenin eight hour cream voidettakaan. Siitä tein ihan oman postauksen. Cliniquen superdefence -kosteusvoidetta on jäänyt vielä jonkin verran kesältä, siitä löytyy myös iso suojakerroin 25 suojaamaan ihoa talven säävaihteluilta. Biothermin minipurkki aquasource -kosteusvoidetta on sekin hyvä apu talven kuivattamalle iholle, mutta en oikein tykkää laittaa sitä aamulla, koska ei imeydy minun makuuni riittävän nopeaan ;) Kasvovoide ja meikki yhdessä suojaavat naamaa tuulelta ja tuiverrukselta, eikä poskia pääse nipistelemään läheskään yhtä helposti, kuin ilman rasvaa niin kävisi ;) Yhden kerran oon tänä talvena käyny pakkasessa lenkillä ilman naamarasvaa, ja oli kyllä viimeinen kerta :D

En käytä erillistä yövoidetta, mutta yksi kokeilunarvoinen yögeeli tämmöselle "ei vielä ryppyvoiteita tarvitsevalle" on Biothermin uusi aquasource nuit yögeeli.

Yksi mielettömän hyvä geelimäinen kosteusvoide, joka kannattaa jokaisen herkästä tai kuivasta ihosta kärsivän testata, on Cliniquen moisture surge. Imeytyy tosi nopeasti, tekee ihon pehmeäksi, kosteuttaa taatusti koko päivän, ja sen voi vieläpä jättää yöksi kosteusnaamioksi :)

Kasvovoidesuosikit:
Dior hydra life sorbet
Clinique moisture surge
Garnier nordic essentials


Silmänympärysvoide. Ah, se tuote, joka on niin tärkeä, mutta jonka käytön moni ignoraa. Itse en voisi kuvitellakaan enää olla ilman viilentävää ja kosteuttavaa Biothermin aquasource eye perfection silmänympärysvoidetta. Miulla kuivaa ja kiristää varsinkin näin talvella silmänympärysiho ihan mielettömästi, ja tämä on kyllä jokaisen aamun ja illan pelastus. Viilentävät kuulat annostelupäässä ovat ihanat aamulla just herätessä<3 Pitäisi ostaa piakkoin uusi, tämä alkaa olla loppusuoralla :)

Silmänympärysvoidesuosikit:
Tuo Biotherm on ykkönen <3
Dior hydra life sorbet eye cream
Biotherm source therapie yeux


Kasvot tulisi kuoria varsinkin talvella pari kertaa viikossa. Itselläni on tosiaan melko rasvoittuva, pintakuiva sekaiho. Kuorin kasvot yleensä 2-3 krt / vko, nyt talvella yleensä kolmesti viikossa. Kuorintavoidetta vaihtelen vähän sen mukaan, oonko laittamassa kasvonaamion kuorinnan jälkeen, oonko menossa saunaan, tai yksinkertaisesti fiiliksen mukaan :D Tuossa ylhäällä on vasemmalla miun tujut ja erittäin rakeiset kuorinnat, Avonin clear skin blemish clearing 3-in-1 -kuorinta sekä Oriflamen pure skin -kuorinta...

...ja tuossa vielä nuo heleyttävät Lumenen radiant touch -linjan kuorinta sekä Diorin kuorinta.


Seerumeita käytän päivä- ja yövoiteen alla vaihtelevasti aina silloin kun on aikaa / jaksan / muistan. Paras seerumi omasta mielestäni on legendaarinen Estee Lauderin idealist, jota miulla on ihan pikkuinen minipullo. Biothermin biopur pore reducer -seerumi on myöskin ajanut asiansa ihan hyvin. Molemmat supistavat ihohuokosia ja tekevät kasvoista mattapintaisen ja tasaisen. Talvella kuitenkin kannattaisi käyttää oikein tehokosteuttavia seerumeita, sillä seerumeissa on päivävoiteisiin nähden kaksinkertainen määrä niitä ainesosia, johon seerumi on tarkoitettu (kosteuttavassa seerumissa on kaksi kertaa enemmän kosteuttavia ainesosia kuin normaalissa päivävoiteessa, ryppyjä korjaava seerumi korjaa kaksi kertaa paremmin kuin ryppyvoide jne :D), joten kasvot olisivat oikein superkosteutetut koko päivän :) Joku kosteuttava seerumi pitäisi miunkin ostaa, ja esimerkiksi Lancomen hydra zen -sarjan neljä (!) kertaa kosteuttavampi neurocalm -seerumi olisi aika nafti näin talvelle..:)

Seerumisuosikit:
Estee Lauder idealist
Lancome hydra zen neurocalm


Ja viimeisenä vielä tämä kasvonaamio-osasto. Tykkään hamstrata kasvonaamioita, että on sitten iso valikoima, mistä valita hemmottelunaamio fiiliksen mukaan. Kicksissä on hyvä valikoima noita pusseissa olevia kasvonaamioita, ja niitä aina vähän väliä hamstrailen ihan mielin määrin. Nyt tuo naamio-arsenaali on ehkä ihan inhimillisissä mitoissa, hehe :D Mutta niin.. Syväpuhdistavan savinaamion laitan aina noin 2 kertaa viikossa, mutta kosteuttavia yön yli jätettäviä kosteusnaamioita saatan laitella harva se ilta. Tässäkin on yksi syy, miksi en käytä erillistä yövoidetta, kun kosteuttava naamio ajaa samaisen asian näin miun iässä, kun tosiaan niitä ryppyjä ei ihan vielä tarvitse korjailla yön aikana :D Herbinan mansikantuoksuisen kosteusnaamion kun laittaa yöksi, niin kyllä on aamulla pehmeä ja sileä naama, ai että <3 Kuitenkaan suosikkiani, Diorin vastaavantyyppistä kosteusnaamiota ei ole voittanutta: se kosteuttaa, heleyttää ja pehmentää kasvot aivan jumalaisesti jo vartissa - saati sitten mitä ihmeitä se tekeekään yhdessä yössä! :)

Kasvonaamiosuosikit:
Suklaanaamiot
Dior beauty awakening rehydrating mask
Clinique skin calming moisture mask

Mitkä ovat teidän ihonhoitosuosikit talvella?:)

13 kommenttia:

BabyJane kirjoitti...

Vitsit, iteki meinasin tehdä tällasen samanlaisen postauksen :) Tosin tuotelista on hieman suppeempi :D

Anniina kirjoitti...

Mielenkiintoinen kirjoitus, miekin voisin tälläisen postauksen tehä! :)

Tiia kirjoitti...

Se on ihan totta että talvella täytyy kiinnittää paljon enemmän huomiota ihonhoitoon ja nimenomaan kosteutukseen ja suojaamiseen. Pitäisi itsekin hankkia joku hyvä silmänympärysvoide, kun nyt vähään aikaan minulla ei erillistä silmänympärysvoidetta ole edes ollut.

Anonyymi kirjoitti...

ihan älytön toi purnukkamäärä ei mitää järkee..

Hanna-Reetta kirjoitti...

BabyJane: Jee, näitä on nimittäin kiva lukee muiltakin!:) Ja haha miulla näitä on vaan vuosien mittaan kertyny kun jotkut jää käyttämättä sit..:D

Anniina: Joo, haluun lukee siunkin version sitte!:)

Tiia: Juu, mäkin oon löytäny silmänympärysvoiteet vasta joskus viime keväänä, ja kyllä on ollut niin tärkee tuote hukassa että...:D Sen ainakin kannattaa näin talvella olla tooosi kosteuttavaa sorttia :)

Anonyymi: Haha ehkä ei, mutta niitä mulle aina vaan kertyy:D

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sä nykyään postaat niin harvoin? Onko liikaa kiireitä? Mä tykkäisin lukee sun blogia, mutta ärsyttää nykyään se että laitat jonkun 1-2 postausta viikossa, jos sitäkään. On muillakin bloggaajilla koulut ja työt sun muut, mutta heillä on myös intohimo pitää blogia ja postaavat PÄIVITTÄIN. Mielestäni tällä hetkellä tuotat suuren pettymyksen meille lukijoille. Jos ei enää kiinnosta pitää blogia/kaikki muu menee sen edelle, niin harkitse sen lopettamista sitten. Anteeksi nyt vaan tää suoruus mutta näin asiat vaan ovat!!

Hanna-Reetta kirjoitti...

Anonyymi: Kiitoksia vaan suorasta kommentista, ja kiva, että tykkäsit tätä kuitenkin lukea. Jep, kiirettä on todella pitänyt nyt tämän viikon, vaikka mulla onkin mielessä sata ja yksi postausideaa, ja kuvatkin olen jo ottanut niihin. Aika ei vaan ole yksinkertaisesti riittänyt nyt kahteen päivään kotona edes konetta avaamaan, enkä ole kerennyt edes ajatella postailuja. Toisilla bloggaajilla on ehkä aikaa aamulla, tai töitten/koulujen jälkeen ennen muita menoja nopeasti postata, mutta nyt on miulla ainakin ollu lähipäivät tässä sellasia, että aamuvarhaisella oon lähteny kouluun, ja seuraavan kerran tulen kotiin puol kympiltä illalla. Minuu itteenikin on ihan ahistanut tää postailutahti, mutta kyllä miulla kaverien näkemiset ja hyvät yöunet menevät bloggailun edelle (toisin ku viime talvena, jolloin postailin täällä yö kolmeltakin :D), näin asiat vain ovat :) Mutta älä huoli, tänään ja viikonlopun aikana on tulossa kyllä postauksia! Toivottavasti pysyt täällä langoilla tästä huolimatta! :)

BabyJane kirjoitti...

Ei hitsi mikä anonyymi :D Siinähän jättää lukematta, jos nyppii. Eihän bloggailu nyt mikään velvollisuus ole :D

Hanna-Reetta kirjoitti...

BabyJane: Hihi, kiitos!:D Itselläni tosiaankin moni muu asia menee bloggaamisen edelle, niin toivoisin, ettei näistä välillä tapahtuvista blogitauoista pahotettas kovasti mieltä :) Vaikka kyllä on pakko myöntää, että itteenikin nyppii aika rajusti, jos miulla ei riitä aika blogille ja asiaa kirjoitettavaksi olisi!:D Heh ;)

MARIE kirjoitti...

Moikka :) bongasin tän sun blogin ku googlettelin kaiken maailman kosmetiikkajuttui, jäin heti lueskelee näitä ku itekki koukutun tosi helposti kaikkeen ihanaan kosmetiikkaan<3 Rakastan kans naamioita yli kaiken, pakko suositella yhtä... Yves Rocher Tradition de hammam moroccan clay mask kasvoille ja hiuksille, tuoksuu mausteiselta, vaniljaiselta, suklaalta ja vähän omenaltakin ainakin mun mielestä :D jättää ihon tosi puhtaan ja pehmeen tuntuseks.

Hanna-Reetta kirjoitti...

Sweetie: No moikka! :) Tosi kiva juttu että löysit tänne, ja toivottavasti jäät ihan lukijaksi, sillä kosmetiikasta postailen useinkin - se on niin lähellä sydäntä se aihe miullekin :) Hei kiitti ihan älyttömästi tästä vinkistä, heti rupes kiinnostaa ensinnäkin että tuota naamiota voi käyttää sekä kasvoille että hiuksiin, ja erityisesti vielä tuo, että on mausteisen ja suklaan tuoksuinen - voi että tulee ihan mieleen joku jouluinen naamio, miun on ihan pakko hankkia tuota! En oo koskaan ostanut mitään Yves Rocherilta, mutta tämä kuulostaa sellaiselta, jota on ihan pakko kokeilla! Kiitti vinkistä <3

MARIE kirjoitti...

Nojuu jään ehdottomasti! :) Mun alkanu tekee mieli kaikkii Diorin luomivärejä ja muita ku näitä lukee... niinku noita meikkejä ei muka olis tarpeeks :D Joo sen naamion tuoksuu on tosi vaikee kuvailla, mutta ihana se on. Sen lisäks samasta sarjasta löytyy joku vartalovoide ja kuorinta, missä on se sama ihana tuoksu. Toivottavasti kirjotat naamiosta tänne jos sen hankit, niin tiiän mitä mieltä oot :)

Hanna-Reetta kirjoitti...

Sweetie: Oi kiva juttu!<3 Tervetuloa lukemaan!:) Ja hehe, nää Diorin luomivärit on niiiiin herkullisen ihania, että itellänikin niitä on jo monta monituista, mutta silti edelleen vaan haluan lisää :D Muillakin merkeillä on hyviä (esim. Lancomesta pidän kans), mutta ei ole Diorin voittanutta!;) Ja pitääkin ottaa nyt selvää YR:n tilailuista - usko tai älä, en ole koskaan tilannut sieltä mitään, enkä itse asiassa tiedä muutenkaan paljoa YR:stä :D Mutta tuon naamion haluan, ja nyt kun sanoit vartalonkuorinnastakin, niin se on toinen juttu mikä kiinnostaisi, jos on samassa ihanankuuloisessa tuoksussa sitäkin tarjolla 8) Vartalonkuorinnat ovat toinen hemmottelujuttu lähellä sydäntä! Ilman muuta kirjoitan tänne, sitten heti vaan kun naamion saan hankittua - miulle tuli nyt ihan himo saada se!:D Täytyykin ruveta heti netissä seikkailemaan...;)